donderdag 27 februari 2014

Bloggersquilt Donderdag - blok 60!

Voor het 60e blok maken we een uitstapje over de grens, Natascha van Atelier Ullizee uit Ekeren, Antwerpen - België levert dit blok, Jacqueline maakte er een mooie uitvoering van met een lief plaatje in het midden, daar is het blok ook uitermate geschikt voor, je zou er zo een hele "kijk-quilt" van kunnen maken!

Natascha schreef dat ze het blok gekozen had omdat:

"Leuk dat ik ook voor een blok mag zorgen.
Ik koos voor de' Union Star', het is een blok uit de Civil War quilts. 
Een andere naam is ook de 'Missouri Star'. Missouri was blijkbaar een 'Union state' in America tijdens de Civil War.
Sterren spreken me erg aan en deze in het bijzonder, door de blokjes in de buitenhoeken.
In tijden van burgeroorlog werden er hele mooie quilts gemaakt. 
Mijn inspiratie kwam uit een boek van Kathleen Tracy 'The Civil War Sewing Circle', met mooie kleinere quilts."
 
Helaas zitten er niet echt plaatjes stofjes in mijn blauwtjes, dus heb ik me beholpen met een "lente takje", afgelopen week liet ik de geknipte stukjes al zien die ik op de bee in samenwerking met Gerda had geknipt.
Dit is het resultaat, een Union Star in bloempjes en blaadjes uitvoering:

Ik ga blok 61 ophalen bij Jacqueline, ik wens je een fijn weekend, als je gaat Carnavallen: veel plezier!
Tot de volgende keer!

maandag 24 februari 2014

Sweet Hearts in 2014

De top is af, van de Sweet Hearts, alle zoete hartjes zitten aan elkaar, ik heb er nog geen goede foto van, de top vraagt om een "ophouder", toch zal ik een poging wagen om hem te showen, de waslijn is altijd een goede optie om het te proberen:
Kijk, zo krijg je een aardig idee hoe hij er nu uitziet, ik heb lang lopen dubben over de achterkant, natuurlijk kan dat heel simpel, je koopt een lap groot genoeg en zet die er achter, maar dan loop ik tegen mijn voorraad aan, geloof me die hartjes hebben er geen deuk in geslagen, ik heb nog heel veel,  ik heb lange tijd gedubt over of ik het aandurfde om wederom de voorraad aan te spreken om de achterkant te maken, afgelopen week ben ik begonnen met het snijden van de vierkantjes, er gingen zowaar lapjes op en er verdwenen heel veel restjes in de restjesbak waar ik graag in graai als ik met een projectje bezig ben. Voorraad is er nog genoeg, maar toch net weer wat minder. Ook de nieuw gesneden vierkantjes moeten uitgelegd worden voor een ietwat redelijke verdeling, en deze laten zich natuurlijk niet makkelijk fotograferen en zijn ook niet op te hangen want ze liggen nog los:
Ze liggen alle 473 op de grond, dat wordt dus regelmatig een stukje naaien, want ook al liggen ze niemand in de weg in  mijn werkkamer, zelf hippetrip ik daar een stuk moeizamer rond, ik hoop de achterkant deze week af te krijgen en dan begint de grootste klus, alle vierkantjes passend op elkaar te krijgen! Daar kan ik het nog wel een beetje benauwd van krijgen, maar ik weet dat het moet kunnen, dus ga ik de zelf gestelde uitdaging aan, duim je voor me dat het lukt (als het niet lukt heb ik een leuke scrappy top, LOL!).

Hier is het voorjaarsvakantie, er heerst rust in huis, rust van tevreden mannen die even niet hoeven, ik doe dus zelf ook lekker rustig aan en alleen het hoognodige huishoudelijk gezien, er staan klusplannen en tuin klussen op de agenda, en met mijn nieuwe naaiklusje erbij hoef ik me dus niet te vervelen.

Ik wens je een prettige maandag, het begin van een mooie week!




vrijdag 21 februari 2014

Bee op donderdag

De derde donderdag in de maand hebben we bee, in het prachtige buurthuis Màrkant in de nieuwe wijk Zuiderburen in Leeuwarden, volgens mij verheugt een ieder van ons zich iedere keer weer op de bee, het is altijd heel gezellig en we zijn blij elkaar weer te ontmoeten.
Anneke heeft al een postje geschreven, maar was vergeten een fotootje van de mooie vlindertjes die Klaske aan het maken was voor haar FaceBook pagina Makke troch Klaske waar zij mooie artikelen in de verwen-jezelf en cadeau sfeer aanbiedt, ik kan je haar pagina van harte aanbevelen, ze maakt mooi werk van goede kwaliteit en ze is betrouwbaar.
Het leuke aan onze bee vind ik, naast het iedere keer de meeste deelnemers te ontmoeten is het zien groeien van de werkstukken, de nieuwe projecten die worden opgestart en de tussendoorprojectjes.
Hier zie je waar deze keer aangewerkt werd:
Dit is de log cabin die Gerda gaat maken voor een heerlijkheidje, 
zoals ze de kleinkindertjes noemt,
dit is een foto van het doosje waar een mooie afbeelding op staat 
van wat je met de inhoud kan maken, 
ze moet dus nog beginnen, na rijp beraad met een aantal ervaren quiltsters 
heeft ze dit avontuur even uitgesteld tot ze kan gaan paper piecen.
Corry was aan het haken, mooie granny's met bloemetjes erop, 
dit witte bloemetje is het begin van zo'n nieuwe granny.
Willy heeft haar initialen gekantklost en wilde daar iets bijzonders mee doen, 
ze maakte ze op een handig toilet/handwerktasje, daar gaat ze ongetwijfeld veel plezier van krijgen!
Ada haakt blungelknuffels uit een boekje, ze zijn enig!
en zij had haar nog steeds groeiende klosjesquilt bij zich

Jellie is haar sterrenquilt aan het versieren met kraaltjes,
zie je ze op de puntjes van de ster? op het middendeel gaat dit nog gebeuren.
Dineke werkt aan een quilt voor een kleinkind dat in mei verwacht wordt, zo te zien gaat het lukken om de quilt op tijd af te hebben.
Het notitieboekje is een cadeautje van Klaske aan Anneke, 
leuk zo'n eigen label, 
weet je meteen waar het vandaan komt,
het haakwerk is van Anneke, ze heeft een heerlijk kleurrijk bolletje
voor haar werkstuk uitgezocht
Klazien werkte aan haar Label-stitchery's voor de labeltjesquilt,
die in het echt anders heet, maar de naam is me even ontschoten.
En ik werkte aan het bloggersblok nummer 60, 's ochtends vers uit de printer 
getrokken,stofjes meegenomen en aldaar verwerkt. 
Gerda heeft geholpen met knippen nadat
bleek dat zij niet verder kon met het enige project dat ze bij zich had.
Tja en dan is het tijd voor de vlindertjes van Klaske, tadaaa:
Zijn ze niet lief?
Ik ben benieuwd waar ze op gaan komen.

Er was nog veel meer moois te zien, ik moet nog leren om met mijn nieuwe smartphone om te gaan, 
en me te realiseren dat ik nu een camera bij me heb.
Ik verheug me alweer op de volgende bee, maar eerst hebben we de Regiodag Friesland in Ureterp
op 7 en 14 maart, helaas kunnen we niet met zijn allen dit jaar vanwege 
eerder gemaakte afspraken en feestelijke familieverplichtingen,
ook een uitje om ons op te verheugen.

Ik wens je alvast een heerlijk weekend!
Tot de volgende keer!










donderdag 20 februari 2014

Bloggersquilt Donderdag - blok 59

Deze week een blok van een "celebrity" in Bloggersland, Supergoof Ingrid, bekend van 'lak aan alle quilt regels'' en heerlijk eigenwijs, ach, je zult haar ongetwijfeld kennen van haar blog of van een trunkshow, eigenlijk behoeft ze geen aankondiging, vandaar dat ik meteen door ga naar haar inzending van het blok van haar keuze:

"Het is er één die ik nog nooit gemaakt heb, 
maar die wel op m'n verlanglijstje staat, 
omdat je 'm niet veel ziet, 
en omdat het me zo leuk lijkt om van allerlei kleine blokjes 
een hele grote quilt van te maken.
Dat heb ik wel vaker,....
Welke het is?
Het 'honey bee'patroontje, maar dan wel op de punt, 
dan is tie echt  het mooiste."
 ***
Hij zal ongetwijfeld mooier zijn op de punt, maar ik maak de blokken niet op de punt in mijn Bloggersquilt, dus die van mij komt gewoon recht, dat maakt voor het patroon geen verschil. 
Ik heb het blok met veel plezier gemaakt.
***
Ik heb al een hele stapel blokken, inmiddels ben ik er ook uit hoe ik mijn quilt uit ga werken, ik zag een foto op google die me inspireerde en die kan zorgen dat ik een quilt van het formaat krijg zonder zelf andere blokken toe te hoeven voegen.Ik heb veel meer losse blokken dan in deze quilt gebruikt zijn, maar als ik een aantal blokken herhaal, dan kom ik ook op een mooi formaat uit. Dat wordt nog heerlijk puzzelen!
Deze quilt heet Blue Lady ontworpen door Anne Tompkins, een prijswinnende quilt, de foto staat gepubliceerd op het blog van MarianneP - Elke dag een draadje...  ook zij heeft zich laten inspireren door deze quilt, in dat berichtje (27 december 2011) meldt Marianne dat ze een rood/witte uitvoering van deze quilt heeft gemaakt - als voorbeeld voor een cursus die ze gegeven heeft - helaas is deze onafgemaakt in een tas heeft gestopt, maar dat ze in 2012 in navolging van Conny deze quilt af wil maken, ik vind verder geen foto's van haar quilt op haar blog, dus ik weet niet in hoeverre de quilt ooit uit de tas is gekomen. Jammer, het lijkt zelfs wel of MarianneP het quilten helemaal aan de kant heeft gedaan, het hele jaar 2012 laat ze alleen brei- en borduurwerk zien, ook heel mooi, maar ik had hem zo graag bewonderd. Ik ben in ieder geval dankbaar voor het inspirerende plaatje en ik kan nu geheel mijn eigen quilt gaan maken geïnspireerd door deze mooie foto.
Mocht jij in het bezit zijn van Quilter's Newsletter Magazine May 1996, dan hou ik me aanbevolen om het blad van je over te nemen, in te kijken of een scan van het originele artikel met foto's te ontvangen.
***
 Volgende week blok 60! Ik vlieg virtueel naar Jacqueline om het op te halen, lekker mijmeren over lapjes en invulling van kleuren en dan  maken, wat een traktatie toch iedere week!
Ik wens je alvast een fijn weekend, tot de volgende keer!
 

donderdag 13 februari 2014

Bloggersquilt Donderdag - blok 58

Deze week een blokje om over na te denken, voor mij dan, over hoe ik hem wilde uitvoeren, het origineel heeft een soort crazy patch rand eromheen, ik was bang dat het voor een blok van 15x15cm wel heel erg druk en priegelig zou worden, dus ik heb de rand weggelaten.

Het blok van deze week is gekozen door  Jolanda:
"Ik wil graag een blok toevoegen aan de Bloggersquilt. Het komt uit het boek 501 Quiltblocks van Better Homes and Gardens.
 De reden dat ik voor dit blok heb gekozen is dat ik gek ben op het maken van samplers. Dit is een mini-sampler op zich. Het blokje heeft bij mij een plaatsje gevonden in mijn "DearJo" quilt in de kleuren rood, blauw en bruin. Het is een werkstukje waar van alles in zit en dat vind ik er zo leuk aan."

Buiten dat ik de rand weg liet, heb ik voor een ander mandje gekozen, het originele mandje zit al een keertje in de quilt, ik wilde graag iets anders, ik had er nog een bloemetje in willen maken, maar daar is het nog niet van gekomen, wie weet komt dat nog. Dit is mijn uitvoering van het blok:
Is het geen grappig klein samplertje?
Ik huppel weer bij Jacqueline langs voor het volgende blok, maar wanneer het gemaakt gaat worden... geen idee, morgen ga ik naar de Handwerkbeurs in Zwolle, heerlijk vriendinnen ontmoeten en genieten van al het gebodene. Als je ook gaat: veel plezier, wie weet zien we elkaar daar!
Ik wens je een prettig weekend! Tot volgende week!

donderdag 6 februari 2014

Bloggersquilt Donderdag - blok 56 en 57

Eerst maar even een inhaalslag doen, vorige week is het niet gelukt om het blokje op tijd af te krijgen, dus bij deze het blok van Sandra, de Dresden Plate die ze op een kaft voor haar zoon maakte.
Hier is mijn uitvoering van het blok en hierbij ook hartelijk dank aan iedereen die meegedacht heeft welke achtergrond het mooist zou worden:
 En dan nu het blok van deze week, ik heb er voor gezorgd dat het klaar is deze week, dit blok is er weer eentje met vele mogelijkheden, ik heb gekozen voor deze variant:
 Het patroon van blok is ingestuurd door Sjoukje
"mijn inzending is het blokje Rolling Star. Het is een blok van de Sylvia's Bridal sampler.
op mijn blog vertel ik waarom dit mijn favoriete blokje is."
 
Helaas heb ik niet kunnen ontdekken waarom dit Sjoukjes favoriete blokje is, ze laat wel andere favoriete blokken zien in haar terugblik (op mijn blog ), haar blog is gezellig om te lezen, dus ik lees nog even verder, wie weet stuit ik er dan op. 
En jawel hoor, hier is het blogpostje dat over de Rolling Stone.
 
Er zijn vorige week op onze oproep om nog een blok in te sturen in ieder geval twee blokken binnengekomen, we hebben er dus nog 7 nodig, wie oh wie heeft nog een blok voor ons, het is nu je kans om alsnog in de Bloggersquilt te sieren.
Ik ga snel naar Jacqueline's blog om het nieuwe blok op te halen.

Ik wens je een fijne donderdag, het is bijna weekend!