maandag 29 juli 2013

Sweet Hearts 2013

Een rozerood weekje Zoete Hartjes, dit zijn hartjes 204 - 210, onderhand appliqueer ik me een slag in de rondte voor de extra rijen die ik bedacht had, het gaat lekker, de stapeltjes groeien en groeien en ik vind het nog leuk ook, gelukkig ben ik de afgelopen week veel onderweg geweest, het is een heerlijk karweitje voor onderweg, klein en handzaam en ik raak al behoorlijk bedreven in een hartje "wegwerken".
hartjes 204 - 210      




Ik hoop dat het weer mooi blijft, niet zo heet, maar wel zomers, ik wens je een prettige week!
 


donderdag 25 juli 2013

Bloggersquilt Donderdag - blok 29

Vorige week schreef ik dat Gert de tweede man was die deelnam met een blok aan onze Bloggersquilt, dat klopte natuurlijk niet, Gert is de eerste man die met blok en link naar zijn blog gepresenteerd werd, maar ik was even in de bonen, ik dacht dat we Marcel al gehad hadden, hoewel ik het blok nog niet gemaakt had! Het warme weer zal me parten hebben gespeeld. Dus vandaag de tweede man in onze serie Bloggersquilt blokken, Marcel een dierbare quiltvriend en zeer gewaardeerd deelnemer aan onze club Praatjes en Draadjes en de van daaruit georganiseerde jaarlijkse quiltweekendjes.

Marcel koos voor het Storm at sea patroon, hij schreef erbij:
"ik vind de storm at sea op dit moment een erg mooi blok vooral omdat het om ons gezin heen erg stormt en wij als gezin gelukkig het roer vast en op koers kunnen houden."

Als dat geen mooie symbolische reden is om voor een blok te kiezen! Dit heb ik met het patroon gemaakt:
Op de foto zie je altijd weer dingen waarvan je denkt: 'dat ik dat niet zag toen ik de foto maakte', ik moet nog even met de strijkbout de kruispuntjes goed strijken, want ze kloppen wel.
Negenentwintig blokken alweer, en vandaag dus al de presentatie van blok nummer 30! Natuurlijk ga ik op een holletje naar Jacqueline, kijken welke verrassing zij deze week voor ons in petto heeft!

Een prettige donderdag!                                                              

maandag 22 juli 2013

Sweet Hearts 2013

Ja, ja, ik ben weer een zoete hartjes100-grens gepasseerd, ditmaal de 200-grens! Dit aangename werkje kun je echt overal doen, ik heb het inmiddels overal bij me als ik op stap ga, en regelmatig prik ik een extra zoet hartje mee, en wel meer dan 1 want ik maak lange reizen en korte uitstapjes, ik ben een echte APIPP aan het worden: APplique-In-Public-Person, de extra zoete hartjes stapel groeit snel eerdaags ga ik een sliert laten zien, als er iets te tonen valt, ik ga jullie niet heel lang erg vervelen met mijn "nieuwe" project.
 zoete hartjes 197 - 203

Ik heb me opgegeven voor een nieuwe bloghop bij Mdm Samm, het thema is een speldenkussen of zoals het in het engels/amerikaans heet een pincushion, de bloghop is pas in september, dus ik kan  me er heerlijk op voorbereiden, het leuke is dat er weer een aantal Nederlandse vriendinnen meedoen, daar verheug ik me vooral op, de lol vooraf is al de helft van de pret en helemaal als je het kan delen!
Ik weet niet of er nog plaats is om je op te geven, maar het is een leuk thema om eens kennis te maken met het fenomeen bloghoppen.
Ik wens je een prettige week, hou je hoofd koel, het gaat warm worden!

donderdag 18 juli 2013

Bloggersquilt Donderdag - blok 28

Blok 28 is van Gert - de tweede bijdrage van een quiltende man, dat is leuk! - Gert heeft een zwak voor dit blok en wel hierom:
"Ik kwam dit blok tegen op mijn voortdurende zoektocht op internet naar inspirerende quilts en blokken. Ik werd eigenlijk meteen enthousiast van dit blok: tulpen doen mij uiteraard meteen aan de lente denken, en tulpen zijn ook altijd de eerste bloemen die ik in huis haal na de lange koude winter, het staat echt voor het inluiden van een nieuw seizoen voor mij. Mooi aan dit blok vind ik de mogelijkheid om je eigen kleurkeuze hierin aan te brengen, en veel kleuren zijn mogelijk, net als bij echte tulpen, waarin ook heel veel variatie zit. Daarom heb ik gekozen voor dit leuke en vrolijke blok."

Dit was mijn uitvoering van dit blok, maar ik was niet tevreden over mijn kleur- en indelingskeuze
dus heb ik het in delen uit elkaar gehaald en hier en daar wat veranderd en dit is de definitieve uitvoering van mijn Tulp-van-Gert blok:
Dit ziet er al beter uit, het is een blok met mogelijkheden, ik krijg meteen kriebels om het nog anders te doen, maar voorlopig ben ik blij met dit blok.

Op naar Jacqueline eens kijken wat voor blok er nu weer gemaakt mag worden als bijdrage aan onze inspirerende Bloggersquilt, het aantal makende deelnemers is groeiend, is dat niet leuk?
Jouw bijdrage kun je sturen naar Jacqueline, wij Bloggersquilt makers zijn erg blij met ook jouw bijdrage in blokpatroon en het waarom jij dit blok als lievelingsblok hebt gekozen, je hoeft niet mee te doen, jouw blok of de quilt niet te maken, dus wat let je....

Ik wens je een fijne donderdag en als ik je niet meer zie een fijn weekend!

maandag 15 juli 2013

Sweet Hearts 2013

Hartjes 190 - 196
En met 196 hartjes ben ik op 14 rijen en kan ik af gaan tellen, maar..... als ik de lap meet kom ik op circa 1.70x1.70m, dat vind ik op zich wel breed genoeg, maar niet lang genoeg... heb ik weer! Er zouden eigenlijk nog 4 banen van 27 hartjes bij moeten om de lengte te krijgen die ik leuk vind, je snapt dat ik in het broed stadium verkeer: hoe nu verder....
Deelnemers aan dit project zullen hun wenkbrauwen optrekken want zij, als ze goed gelezen hebben in het begin, komen uit op een bredere afmeting, ik heb alleen niet goed gelezen en heb mijn lapjes voetjebreed aan elkaar gezet, dit moest op een halve cm, ik mis dus per lapje 4mm, dat tikt lekker aan in de breedte enne... nee uithalen is geen optie meer, ik ga stug door en bedenk onderhand vrolijk verder hoe ik hier uit zal komen, 4 extra banen als vakantie project of me houden aan het aantal van 365 hartjes.
De beslissing is genomen, hij was niet zo moeilijk, de quilt moet langer, dus heb ik een vakantieproject erbij, heel veel hartjes maken, terug naar de bakken rode, paarse en roze stof en vierkantjes snijden om mijn 4x27= 108 extra zoete hartjes te maken.
Ik wens je een gezellige week toe.

donderdag 11 juli 2013

Bloggersquilt Donderdag - blok 27

Wie mij of anderen waar ik op reageer op Facebook volgt heeft misschien mijn weerzin tegen het volgende blok kunnen lezen, wellicht heb je gedacht "wat een gezeur, dan maak je het blok wel of niet, maar wat maakt het uit dat het jouw keuze niet is, dat is het risico van meedoen aan een quilt waarin alle bloggers een blok toe mogen voegen", als je dat gedacht hebt heb je groot gelijk!
Ik heb dit blok (in rood/witte uitvoering) al in onze QuiltClubQuilt zitten en ik had gehoopt dat Joke nu met een andere keuze aan zou komen, maar ze diende dit blok  nogmaals in, dan moet het dus echt wel liefde zijn....(voor dit blok).
Joke's verklaring op Jacqueline's blog luidt:

"Joke koos dit blok voor de quiltclubquilt tijdens het quiltweekend waar zij voor de eerste keer meeging,
uit de farmers wife quilt.
toen ik haar vroeg om een blok koos zij weer voor dit blok om de herinneringen die ze aan het blok heeft."

Ik heb er tegenaan geschopt, ik heb gewikt en gewogen: weglaten, toch maken, veranderen of zelf iets bedenken. Ik ben tot het volgende besluit gekomen, ik heb het blok verkleind tot 6x6cm en dit is het gevolg van mijn verkleining:
Is 'ie niet schattig geworden, ik ben er helemaal mee in mijn sas! Joke, bedankt voor deze uitdaging, ik heb er met veel plezier aan gewerkt en herken je het roze stofje.... ja dat is een reststukje van jou!
En zo is mijn weerzin in enthousiasme omgeslagen: Joke, excuses voor mijn gezeur!

Joke heeft inmiddels een preview gehad en reageerde als volgt:

"Zie je wel, het is wél een mooi blok! Ik moet toegeven dat mijn keuze 
destijds een blok was waarvan ik het mogelijk achtte dat ik het zelf ook kon maken.
 Jouw blok is een juweeltje en dat daar 'mijn' stofje in zit, maakt het nóg leuker ;) "

Leuk he, quiltvriendinnen, ik wist wel dat ze het niet erg zou vinden.

Op naar blok 28, hij staat ongetwijfeld al paraat bij Jacqueline, ik ben benieuwd welke verrassing er deze keer voor ons Bloggersquilt-makers klaar staat.
Mocht je nog geen tijd hebben gehad om te bedenken welk blok jouw keuze en bijdrage aan de Bloggersquilt zou zijn, misschien heb je nu wel de tijd om je daar eens in te verdiepen, je hoeft het niet zelf te maken of mee te doen aan onze Bloggersquilt, mocht je problemen hebben met de juiste maat van je patroon aan te leveren, Jacqueline maakt het op maat, hou wel rekening met de maat 15x15cm een enkel Nearly Insane blok is leuk, maar het moet wel doenlijk blijven voor iedereen, dan is alleen nog een (kleine) verklaring nodig waarom jouw blok je keuze is, je zou alle Bloggersquilt-makers erg blij maken met je bijdrage!

Tja en dan kun je nog zo sterk in je schoenen staan, eens krijg je een moment van zwakte en bezwijk je helemaal voor iets dat al jaren op het WIMmetjes lijstje staat, een blok dat ook in de bloggersquilt zit, namelijk de Winding Ways, al vanaf 2008 klopt mijn hart sneller van dit blok en de quilts/patronen die je ermee kunt maken, nu stuitte ik op een serie waar ik heel graag mee aan de slag wil:
Deze verrukkelijke stapel heb ik aangeschaft bij Stoffencarrousel.nl , ik heb er ook een lichte achtergrond bij aangeschaft, ik denk dat het een prachtig effect gaat geven, dit wordt dus mijn volgende 'voor onderweg' project naast de Sweet Hearts en het quilten van mijn UFO's. Ik ben bijzonder tevreden over de service van Stoffencarrousel.nl en beveel deze van harte aan.

Een fijne donderdag en alvast een fijn weekend!


maandag 8 juli 2013

Sweet Hearts 2013

Vandaag ben ik een dagje naar mijn moeder, ik hoop op mooi weer dan kunnen we lekker buiten op het terras zitten. Zo'n dagje samen is altijd heel gezellig, we babbelen, handwerken of puzzelen samen in 1 boekje, we lopen een rondje om de benen van mijn moeder op gang te houden en onderhand keuvelen we over koetjes en kalfjes. Kortom een dagje vol kwaliteitsaandacht voor ons beidjes.
Zoete Hartjes 183 - 189

donderdag 4 juli 2013

Bloggersquilt Donderdag blok 26

Oh, oh, was ik toch helemaal vergeten om de foto van de eerste 24 blokken te showen vorige week toen ik blok 25 liet zien! Suf, suf, suf! Maar goed, wat in het vat zit verzuurt niet en hier is dan de foto van 24 blokken bij elkaar:
Ik blijf me verbazen hoeveel invloed licht en wat er onder ligt op de stof heeft, ik gebruik twee qua kleur dezelfde achtergrond stof, maar ieder blok ziet er per foto anders uit, de ene keer oogt het spierwit, de andere keer neigt het naar beige of zelfs lichtblauw, het is off white met een printje.

Blok 26 is van  Elza, zij schreef bij het blok:
"Het is een van mijn eerste blokjes, sinds 22 februari zit ik op een beginnerscursus.
Ik begin het steeds leuker te vinden."
Elza is een 'beroemdheid' op borduurgebied, en als ik mensen over haar hoor praten dan wordt ze bij haar bloggersnaam genoemd, dan gaat het over Elzaborduur, grappig hoe zo'n naam een eigen leven kan gaan leven.

Dit is mijn uitvoering van het blok, ik heb het gepaperpieced op dun papier, machine genaaid met een klein steekje, het patroon is goed ingedeeld in code lettertjes, maar ik heb niet opgelet en had bijna 4 dezelfde log cabin blokjes gemaakt, toen ik er twee af had realiseerde ik me ineens dat ik zo wel een heel dikke blauwe streep in het midden zou krijgen, dus heb ik de volgende twee een ander laatste randje gegeven.
Komend weekend ga ik gezellig op bezoek bij Jacqueline, even lekker bijkletsen en de quiltvriendinnen aan uit Zaanstad ontmoeten, ik verheug me erop én ik logeer een nachtje bij mijn moeder, ik zou maandag bij haar op bezoek gaan, maar nu ik zo dicht in de buurt ben blijf ik gezellig.
Ik wens je een prettig weekend!


maandag 1 juli 2013

Sweet Hearts 2013

Zeven hartjes in diverse stijlen, ik hou van stevige kleuren, dus de twee roden zijn mijn favorieten deze week, het roze stofje met het hondje zou ik nooit zelf gekozen hebben, het zat in een kilo quiltstof pakket, nooit gedacht dat het zo leuk uit zou komen (zijn vriendjes zitten nog netjes in de lap te wachten tot zij ook eens aan de beurt komen om ergens in te verschijnen), het geruite stofje rechts en het kleine bloempjes stofje links komen uit proefpakketjes van stukjes van 25x25cm,  de bleekroze rozen en die naar oranje neigende zijn gekregen van iemand die stopte met quilten, gelukkig heb ik daar de leeftijd nog niet voor, ik kan me nu nog niet voorstellen dat er een dag komt dat ik geen interesse in lapjes meer zal hebben of het naaien niet meer kan opbrengen, ik hoop dat ik tegen die tijd stapels quilts heb om goede tijden te koesteren.
Zoete hartjes 176 - 182
Ik wens je een prettige week, geniet bewust van je keuzes.