zaterdag 21 april 2012

Wingspan

Gingini vertaalde het patroon van de Wingspan uit het Engels naar het Nederlands, de Wingspan is de naam van een sjaal die zich het mooist laat breien in verloopgaren, zoals een mooie sokkenwol of ander kleurverlopend dun garen, daar er hier geen wolwinkel in de buurt is heb ik twee goedkope bolletjes bij de Wibra gehaald en ben begonnen. De Wingspan breit het lekkerst op een rondbreinaald, omdat je steeds meer steken op je naald krijgt, maar die had ik niet, tenminste niet in naalddikte 5 en dikte 4,5 vond ik niet soepel genoeg breien, ik wilde niet wachten tot ik die ergens op de kop kon tikken, dus heb ik de inmiddels ouderwetse breinaalden nummertje 5 te voorschijn getoverd, niks geen bamboe of houten naalden, gewoon metalen tikkende naalden, tikkerdetik tikkerdetik!
Ik ben inmiddels aan punt 6 begonnen en heb daarna nog twee punten te gaan voor ik aan de afwerking kan beginnen, hier is het voorlopig resultaat, ik waarschuw dat paars een kleur is die zich niet makkelijk laat vangen op de foto, dus de kleur wijkt nogal af van het echie.
De sjaal gaat straks mooi rond lopen en is speels met die uitstekende banen.

Toevallig stuitte ik afgelopen donderdag op weg van A naar B in Hurdegaryp op een heerlijk snuffelwinkeltje aan de Rijksstraatweg waar ze allerlei hobby- en handwerkmaterialen bleken te verkopen, heerlijk volgepropt met van alles, daar zag ik een prachtbol wol met schitterende verloopkleuren liggen, ik heb even staan twijfelen of ik hem mee zou nemen, maar ik heb hem laten liggen, ik ging netjes de deur uit met twee stukjes stof die ik nodig denk te hebben voor de twee cadeautjes die, ik voor het quiltweekend van mijn quiltclub dat we begin juni hebben, ga maken.
Al een aantal jaren ga ik met een wisselende groep dames (en soms 1 quiltende heer) op quiltweekend, dit jaar gaan we met zijn negenen, traditie is op de eerste avond cadeautjes te geven, je maakt 2 cadeautjes. Eerdaags ga ik beginnen aan mijn cadeautjes, ik heb alleen nog teveel leuke ideeën! ik ben er dus nog niet uit wat ik zal maken, vorig jaar maakte ik dit:
Ik ben dol op Japanse priegelpatroontjes, ik heb zoveel plezier gehad aan het maken van deze twee bakjes. Je begrijpt dat ik worstel met het kiezen van een leuk patroontje, want er zijn zoveel leuke!
Vergeet niet even te lekkeren bij Gingini's Crafts and Quilts, ze heeft een zalige blog met zoveel mooie dingen, echt eye candy!
Groetjes, Pauline

vrijdag 13 april 2012

Oeps! 2

Oh, oh, ziet niemand het, er hoeft niets uitgehaald te worden of veranderd hoor, misschien ben ik niet helemaal duidelijk geweest, ik ben domweg iets vergeten en dat zoveel mensen die hem al bekeken hebben het ook niet gezien hebben (of mij er niet op hebben gewezen) vind ik wel frappant, maar dan nu de "grote onthulling" van een klein zoekplaatje als raadsel:
Zien jullie het nu? Ik ben een heel blokje (geel/paars) vergeten door te pitten! Ik zit er al weken mee in handen, heb zelfs gecheckt of ik niets vergeten was, leg hem steeds zo neer dat hij voor het pakken ligt en gisteren ineens .... tadaaaa toch iets vergeten, een kleinigheidje, maar toch, ik moet nog zo'n klein blokje bij zijn lurfjes pakken. Als je nu naar de vorige foto kijkt, zie je hem zo zitten, die kleine rakker!
Bedankt voor het kijken!
Groetjes, Pauline

donderdag 12 april 2012

Oeps!

Je kunt tijden langs iets lopen en het niet zien en ineens zie je het en maakt er een opmerking over en dan hoor je: "Dat hangt/staat er al jaaaren"..... Ik ben de afgelopen maanden intensief bezig met mijn Lentequilt, vanmorgen hing hij over de quiltstandaard en ineens.... nee toch? het zal toch niet? Maar ja hoor, het zal zeker wel, vele mensen hebben hem al in handen gehad, bekeken en bewonderd, maar niemand heeft het gezien of iets gezegd...
Misschien valt jouw oog er ook zo op, misschien zie je het niet, maar dit foutje moet even verholpen worden (en dan bedoel ik niet dat de puntjes niet overal passen, dat neem ik voor lief).
Zo'n foto vertekent wel erg, het lijkt zo net of de steekjes naar boven komen in plaats van dat ze de stof een beetje naar beneden trekken, goede foto's maken is ook een kunst.
Groetjes, Pauline



zaterdag 7 april 2012

Vrolijk Paasfeest!

Dit mooie bloemstuk kreeg ik van een lieve vriendin, het staat mooi te zijn bij mijn voordeur, samen met de A.C.tion kipjes vormt het een gezellig welkom.
Ik vind het zo knap dat zo'n bolletje zonder water te krijgen toch zo mooi uitloopt en narcisjes produceert.
Ik heb slechts een kleine update van de Lentequilt, het is hier druk geweest de afgelopen week en het quilten is er een beetje bij ingeschoten, het rasterquilten neemt veel tijd, veel aan en afhechten, maar dat kan ik straks dan ook als de beste!
Maar ik ben op de helft nog twee randen te gaan, dus stapje voor stapje kom ik er wel!
Ik wens jullie allemaal heel prettig Paasdagen, hopelijk valt het weer mee zodat er toch van een lentezonnetje genoten kan worden.
Groetjes, Pauline